میکرونیدلینگ

میکرونیدلینگ (Microneedling) یکی از بهترین روش‌های بهبود و طراوت پوست صورت است. برای بسیاری از مردم شادابی و زیبایی و طراوت پوست اهمیت زیادی دارد. زیرا این موضوع تاثیر زیادی در زیبایی صورت و بدن شخص خواهد داشت. به همین دلیل افراد صرف نظر از سن و جنسیت به دنبال روشی برای حفظ زیبایی و شادابی پوست و برطرف کردن اثرات ناشی از پیری هستند. امروزه پیشرفت علم در کنار استفاده از دانش و روش‌های قدیمی، باعث به وجود آمدن راهکارهای موثر برای شادابی پوست و برطرف کردن آثار زخم و لک و جوش و آکنه شده است. حدود ۵۰ سال است که میکرونیدلینگ به عنوان یکی از موثرترین روش‌های جوانسازی پوست معرفی شده و در این مدت پیشرفت چشمگیری داشته است. این روش از روش‌های باستانی مصریان باستان برای حفظ سلامت پوست الهام گرفته شده است.
میکرونیدلینگ یک روش غیر تهاجمی برای جوانسازی پوست صورت است که برای افراد در سنین مختلف قابل استفاده است. این روش کم خطر و عوارض، زمان نقاهت بسیار کوتاهی دارد و به دلیل تاثیر محسوس یکی از محبوب‌ترین روش‌های جوانسازی است. دلایل متعددی وجود دارد که چرا افراد برای مبارزه با پیری و عوارض آن روی پوست خود اقدامی نمی‌کنند. دلیل اصلی این امر عدم آشنایی با روش‌های مختلف و آگاهی از تکنیک و خطرات و عوارض جانبی آنهاست. در نتیجه هر حرف و حدیثی درباره این روش‌ها را باور می‌کنند و از ترس خطراتی که بسیاری از آنها نادرست است، برای بهبود پوست خود اقدامی نمی‌کنند. در این مقاله از وبسایت وی کیو اس ( تاسیس کننده کلینیک های زیبایی و لیزر ) به معرفی تکنیک میکرونیدلینگ می‌پردازیم. یک تکنیک نسبتا جدید و ناشناخته، که امروزه بسیار در مورد آن صحبت می‌شود.

میکرونیدلینگ | تاسیس کلینیک لیزر و زیبایی

میکرونیدلینگ چیست ؟

میکرونیدلینگ روشی برای تحریک فیزیکی پوست است که در آن میلیون‌ها میکرو کانال از طریق سوزن‌های بسیار کوچک در پوست ایجاد می‌شود. این روش زیبایی به عنوان یک روش کم تهاجم برای درمان مشکلات پوستی با تحریک تولید کلاژن استفاده می‌شود. در واقع میکرونیدلینگ به عنوان درمان القای کلاژن نیز شناخته می‌شود. این نوع درمان ممکن است به افرادی که به دنبال کمتر شدن اسکارهای ناشی از جوش و علائمی مانند کشیده شدن پوست (کاهش الاستیسیته پوستی) در نواحی مختلف از صورت هستند، کمک کند. میکرونیدلینگ در روش‌های جوانسازی پوست مانند مزوتراپی نیز قابل استفاده است. البته به خاطر داشته باشید که میکرونیدلینگ بر خلاف مزوتراپی برای موها جواب نمی‌دهد و یک روش منحصر به فرد برای پوست است. می‌توان کاربردهای مختلفی برای میکرونیدلینگ در نظر گرفت. به طور کلی از این تکنیک برای درمان مشکلات ظاهری پوست، درمان مشکلات مختلف پوست و جوانسازی عمومی یا موضعی استفاده می‌شود.

میکرونیدلینگ | تاسیس کلینیک لیزر و زیبایی وی کیو اس

معجزه میکرونیدلینگ

میکرونیدلینگ مزایای زیادی دارد که به شرح آنها می‌پردازیم:
  • توسط افراد با هر نوع پوستی قابل انجام است.
  • باعث افزایش ضخامت لایه اپیدرم می‌شود.
  • دوره نقاهت کوتاه‌تر از زمان بهبودی پس از لیزر درمانی آکنه است، بنابراین یک انتخاب عالی برای شاغلین است.
  • اثر آن زمانی که با کوکتل‌های مناسب استفاده می‌شود بسیار نتیجه بهتری خواهد داشت.
  • در مدت زمان بسیار کوتاهی در چند جلسه باعث بهبود پوست و ناهمواری آن می‌شود.
  • مشکلات پوستی مثل چین و چروک،  لکه ها، جای زخم، جای بخیه، منافذ باز و افتادگی پوست را بهبود می‌بخشد.
میکرونیدلینگ تنها یکی از روش‌های بهبود وضعیت پوست است، اما از بسیاری از درمان‌های لیزری مؤثرتر است، زیرا آکنه روی صورت یا بدن در درم را درمان می‌کند، لیزرها معمولاً فقط وارد اپیدرم می‌شوند و وارد لایه درم نخواهند شد. درمان میکرونیدلینگ دوره نقاهت کوتاه‌تری دارد، اگرچه ممکن است اثر بهتری داشته باشد و درمان لیزری معمولاً طی هفت تا ده روز بهبود می یابد میکرونیدلینگ یک روش کاملا طبیعی برای تقویت پوست افراد است که از نظر هزینه، میکرو سوزن ها بسیار مقرون به‌صرفه‌تر هستند. اما برخی از کلینیک‌ها و مطب‌ها برای حفظ سلامت پوست از کوکتل‌ها و سرم‌های مناسب استفاده می‌کنند و این باعث می‌شود  تاثیر میکرونیدلینگ بهتر شود. اگر قصد انجام میکرونیدلینگ را دارید و این اولین تجربه شماست، این بخش می‌تواند به شما کمک کند تا بفهمید قرار است با چه چیزی روبرو می‌شوید. ابتدا باید کمی زودتر به مطب مراجع کنید و پماد بی‌حس کننده را حداقل یک ساعت روی صورت خود بگذارید.
پس از بی‌حس شدن صورت، باید کرم بی‌حس کننده را با دستمال از روی صورت خود پاک کنید. سپس پزشک باید صورت شما را ضد‌عفونی کند. در صورت نیاز به تزریق سرم‌های مختلف، قبل از میکرونیدلینگ ، مواد مربوطه را باید داخل پوست تزریق یا به سطح پوست مالیده شود. پس از آن می‌توانید میکرونیدلینگ کردن صورت خود را شروع کنید. این فرآیند حداکثر ۴۵ دقیقه طول می‌کشد، اما این زمان ممکن است بسته به مشکل پوست شما متفاوت باشد. پس از میکرونیدلینگ، پزشک مخلوطی از روغن‌ها و کرم‌ها را بنا به نیاز روی پوست شما اعمال می‌کند. پوست شما ممکن است قرمز و ملتهب باشد ولی جای نگرانی نیست.
پزشک ممکن است یک کیسه یخ برای کاهش التهاب پوست شما تجویز کند. بعد از ۲۴ تا ۴۸ ساعت می توانید حمام کنید. معمولا بعد از ۲-۳ روز قرمزی پوست برطرف می‌شود. اما از آنجایی که پوست باید بهبود یابد، ممکن است پوست شما برای مدتی کمی بسوزد و قرمز شود. سعی کنید هر دو ساعت یکبار از ترمیم‌های منظم استفاده کنید و از پوست خود در برابر آلودگی و نور خورشید محافظت کنید. اثرات میکرونیدلینگ در هفته اول مشخص می‌شود، اما بعد از دو تا سه ماه ممکن است اثرات میکرونیدلینگ شدن کامل نباشد و پوست ممکن است به تولید کلاژن بیشتری ادامه دهد.

مزایای میکرونیدلینگ | تاسیس کلینیک لیزر و زیبایی وی کیو اس

عوارض میکرونیدلینگ

تحریک سلول‌های پوستی و وارد کردن مواد خارجی به بافت‌های آن دلیل اصلی بروز عوارض در روش‌های جوان‌سازی و ترمیم پوست از جمله میکرونیدلینگ است. شدت این عوارض به نوع پوست هر فرد، میزان حساسیت، مقدار مواد، سن و… بستگی دارد و البته مراقبت‌های قبل و بعد از آن نیز می‌توانند در شدت عوارض موثر باشند. در این بخش در خصوص عوارض میکرونیدلینگ صورت توضیح می‌دهیم و در بخش بعدی راهکارهایی برای کاهش عوارض و برطرف شدن آن‌ها به شما ارائه خواهیم داد.

ملتهب شدن پوست و ایجاد حساسیت

تحریک پوست توسط سوزن‌های میکرونیدلینگ باعث ترشح ماده‌ای به نام هیستامین در بافت‌های آن می‌شود که پوست را ملتهب می‌کند. این موضوع هم کاملا طبیعی است و نشان از سالم بودن بافت‌ها و سلول‌های صورت شما دارد. نکته‌اینجاست که تا زمانی که التهاب پوست به طور کامل برطرف نشده باید از نور خورشید و گرمای مستقیم دوری کنید. بعد از میکرونیدلینگ حتی‌الامکان تا ۳ روز از خانه خارج نشوید یا صورت خود را خیلی خوب بپوشانید تا نور خورشید به آن نخورد. بعد از این مدت حتما از کرم‌های ضد آفتاب با SPF حداقل ۳۰ استفاده کنید.

قرمزی پوست

ورود سوزن‌های ریز میکرونیدلینگ به بافت پوست و تحریک سلول‌های آن می‌تواند باعث قرمز شدن پوست چه در ناحیه تحت درمان و چه در دیگر نواحی صورت شود. افرادی که پوست حساس و آسیب‌دیده دارند معمولا زمان بیشتری قرمزی پوست را تجربه خواهند کرد؛ اما این زمان اغلب بیشتر از چند روز نیست. توصیه پزشکان متخصص خانه سفید برای کاهش قرمزی پوست بعد از میکرونیدلینگ استراحت است. درواقع شما باید بعد از جلسه میکرونیدلینگ به خانه بروید و استراحت کنید تا پوست بدون هیچ فشاری بتواند به ترمیم بافت‌های خود بپردازد.

خشک شدن ناحیه درمان

اگر سایز سوزن به‌درستی انتخاب نشده باشد، بافت‌های پوست کشیده می‌شوند که این عامل در ناحیه درمان خشکی به وجود می‌آورد. این موضوع چندان نگران‌کننده نیست؛ چراکه با استفاده از کرم‌های مرطوب‌کننده و متعادل‌کننده پوست که آب‌رسانی کافی انجام می‌دهند می‌توان آن را برطرف کرد.

زخم‌های ریز

سوزن‌های میکرونیدلینگ به عمق پوست نفوذ می‌کنند و این موضوع باعث ایجاد زخم‌های بسیاری ریزی در سطح پوست خواهد شد. این زخم‌ها بعد از چند روز به طور کامل برطرف می‌شوند و جای آن‌ها بر روی پوست باقی نمی‌ماند. نکته‌ای که باید به آن توجه کنید این است که بعد از انجام این عمل نباید زخم‌ها را دست‌کاری کنید یا در محیط‌های پر از گردوغبار و آلودگی قرار بگیرید. این موضوع می‌تواند باعث عفونی شدن زخم‌ها یا باقی ماندن جای آن‌ها بر روی پوست شما شود.

احتمال ایجاد آلرژی

با توجه به اینکه سوزن‌های میکرونیدلینگ ساختاری فلزی دارند، افرادی که به فلزها حساسیت نشان می‌دهند کاندید مناسبی برای این روش نیستند. این افراد بعد از استفاده از این روش دچار حساسیت می‌شوند و آسیب‌هایی جدی به ساختار پوست آن‌ها وارد خواهد شد. به همین دلیل پزشکان خانه سفید مراجعان را از نظر هرگونه واکنش آلرژیک مورد بررسی قرار می‌دهند تا از سلامتی افراد بعد از انجام این عمل مطمئن شوند.

تورم ناحیه درمان

با توجه به اینکه هدف اصلی در میکرونیدلینگ ایجاد آسیب‌های کنترل‌شده در لایه رویی پوست برای تحریک لایه‌های زیرین و ترمیم بافت‌های آسیب‌دیده است، تورم یکی از عوارض عادی این روش خواهد بود. درواقع تورم نشان می‌دهد که سلول‌های ایمنی پوست شما بیدار شده‌اند و با خون‌رسانی بیشتر به نواحی درمان تلاش می‌کنند که اثرات ناشی از مواد خارجی را برطرف کنند. این همان چیزی است که پوستتان را جوان و شاداب می‌کند و آسیب‌های آن را از بین می‌برد.

عوارض نادر میکرونیدلینگ صورت

اگر برای انجام میکرونیدلینگ صورت به مراکز و کلینیک‌های معتبری مراجعه کنید که پزشکان آن‌ها تخصص و مهارت کافی برای این کار را دارند، جای نگرانی در خصوص عوارض وجود نخواهد داشت. درواقع مواردی که در این بخش اشاره می‌کنیم بسیار نادر هستند و تنها در صورتی به وجود می‌آیند که یک شخص ناشی میکرونیدلینگ را انجام داده باشد.

ایجاد لک (پیگمانتاسیون)

پزشک متخصص و باتجربه قبل از انجام میکرونیدلینگ پوست شما را از نظر وجود جوش، آکنه یا هر آسیب فعال دیگری بررسی می‌کند و در صورت مشاهده آن‌ها روش‌های درمانی جوش و آکنه آغاز می‌شوند. آسیب‌های فعال موجود بر روی پوست در اثر سوزن‌های میکرو تحریک می‌شوند و با افزایش مقدار باکتری روی سطح پوست گسترش پیدا کرده و به آن آسیب می‌زنند. افزایش جوش و آکنه و دیگر آسیب‌های پوستی می‌تواند سلامت آن را به خطر بیندازد و لک‌هایی بر روی پوست ایجاد کند که تا آخر عمر باقی می‌مانند و از بین بردن آن‌ها به این سادگی‌ها ممکن نیست. اگر برای انجام این عمل به محل نامعتبری مراجعه کنید این موضوع بررسی نمی‌شود و ممکن است آسیب‌هایی جدی به زیبایی شما وارد شود. یکی دیگر از عواملی که می‌تواند باعث ایجاد لک‌های پوستی بعد از میکرونیدلینگ شود، بالا بودن فشار دست در زمان حرکت درمارولر و قرار گرفتن در معرض نور خورشید است. با مراجعه به کلینیک خانه سفید خیال شما از بابت مورد اول راحت است و مطمئن هستید که فشار دستگاه نه آن‌قدر زیاد است که به پوستتان آسیب برساند و نه آن‌قدر کم که تاثیری بر روی آسیب‌ها نداشته باشد. استفاده از کرم‌های ضد آفتاب نیز باعث رفع مشکل دوم و حفظ درخشندگی و یکدستی ساختار پوست شما خواهد شد.

عفونت ناحیه درمان

جدی‌ترین عارضه‌ای که بعد از انجام میکرونیدلینگ در یک مرکز نامعتبر به وجود می‌آید عفونت زخم‌هاست. اگر سوزنی که وارد بافت‌های زیرپوستی می‌شود به‌خوبی ضدعفونی نشده باشد یا فضای انجام این کار بهداشتی نباشد، ممکن است بعد از اتمام کار زخم‌های ریز سوزن‌ها عفونی شوند و مشکلاتی جدی برای شما به وجود آید. نکته دیگر اینکه پاک‌سازی نامناسب پوست قبل از انجام این عمل و وجود مواد آلوده‌کننده مانند محصولات آرایشی، گردوغبار و… بر روی آن می‌تواند باعث انتقال آلودگی به بافت‌های زیرین پوست و درنهایت بروز عفونت شود.

خراشیدگی

از دیگر عوارضی که در اثر نابلد بودن تکنسین میکرونیدلینگ ایجاد می‌شود می‌توان به خراشیدگی پوست اشاره کرد. انتخاب سایز نامناسب سوزن‌ها یا حرکت دادن آن بر روی پوست با فشار بیشتر از حد موردنیاز می‌تواند این مشکل را ایجاد کند. درواقع در زمان انجام این عمل درمارولر را باید به‌صورت رفت و برگشتی بارها و بارها بر روی پوست کشید و اگر سوزن‌های مناسبی انتخاب نشده باشد، خراشیدگی‌هایی به وجود می‌آید که درمان آن زمان زیادی از شما خواهد گرفت.

ایجاد زخم‌های عمیق

درمارولر دستگاهی است که میکرونیدلینگ با استفاده از آن انجام می‌گیرد. بر روی این دستگاه سوزن‌هایی با اندازه‌های مختلف قرار می‌گیرد که می‌توانند در عمق متفاوتی از پوست نفوذ کنند. بسته به نوع پوست فرد و شدت آسیب عمق نفوذ سوزن‌ها متفاوت است و باید از سوزن‌هایی با اندازه مناسب استفاده شود. اگر سوزنی که برای فرد انتخاب می‌شود عمق نفوذ زیادی داشته باشد می‌تواند باعث ایجاد زخم‌های عمیقی در پوست شود که اثرات آن همیشه باقی خواهد ماند. این موضوع معمولا در اثر ناشی بودن تکنسین و مراجعه به مراکز نامعتبر اتفاق می‌افتد.

برای کاهش عوارض میکرونیدلینگ چه‌کار کنیم ؟

جدی گرفتن مراقبت‌های قبل و بعد از درمان چیزی است که باعث می‌شود عوارض میکرونیدلینگ کاهش پیدا کند و خیلی زود از بین برود. در لیست زیر تعدادی از مهم‌ترین این مراقبت‌ها را آورده‌ایم.
  • در صورت مصرف داروهای خاص، وجود آسیب‌ها یا ضایعات پوستی فعال یا سابقه ابتلا به آن‌ها و سوابق پزشکی به طور کامل با پزشک صحبت کنید.
  • قبل از انجام میکرونیدلینگ پوست را کاملا پاک‌سازی کنید تا آلودگی‌های سطحی به بافت‌های زیرین نفوذ نکنند. پاک‌سازی پوست به جذب مناسب مواد نیز کمک می‌کند.
  • ۲ تا ۳ هفته قبل از انجام این کار استفاده از مواد لایه‌بردار طبیعی و شیمیایی را متوقف کنید. این مواد باعث نازکی پوست می‌شوند و تاثیر میکرونیدلینگ را کاهش می‌دهند.
  • از داروهای ضدالتهاب مانند ادویل و بروفن استفاده نکنید.
  • بعد از انجام میکرونیدلینگ خوراکی‌هایی مصرف کنید که به بهبود زخم‌ها و التهاب کمک می‌کنند.
  • هرگز زخم‌های ریز میکرونیدلینگ را دست‌کاری نکنید یا پمادها یا داروهای موضعی را برای درمان آن‌ها به کار نبرید.
  • حداکثر یک هفته از انجام فعالیت‌هایی که باعث تعریق زیاد پوست می‌شوند دوری کنید.
  • در زمان خروج از خانه حتما از کرم‌های ضد آفتاب حاوی زینک استفاده کنید.
  • تا زمان بهبود کامل زخم‌های میکرونیدلینگ از محصولات مراقبتی که خاصیت اسیدی دارند استفاده نکنید.
توجه داشته باشید که چیزی که باعث می‌شود شما از میکرونیدلینگ یا هر روش زیبایی و جوان‌سازی دیگری به نتیجه برسید، مراجعه به یک کلینیک معتبر است. در این مقاله تعدادی از عوارضی را بیان کردیم که در اثر انجام این کار توسط یک شخص بی‌تجربه به وجود خواهد آمد. به همین توصیه می‌کنیم که زمان کافی برای پیدا کردن کلینیک معتبر اختصاص دهید و خوب تحقیق کنید.

میکرونیدلینگ خانگی

دستگاه‌های زیادی تحت عنوان ابزارهای مورد نیاز برای میکرونیدلینگ در بازار به فروش می‌رسد و انواع مختلفی دارند. دستگاه میکرونیدلینگ یک دستگاه قلم مانند با سوزن‌های کوچک روی سر آن است که کانال‌هایی به اندازه میکرون روی پوست ایجاد می‌کند. مهمترین دستگاه میکرونیدلینگ، درماپن است که قدرت نفوذ متفاوتی دارد. درماپن مانند قلم ضخیم است، سر آن پر از سوزن‌های کوچک است، آنها برای قسمت‌های مختلف بدن ساخته شده‌اند و در اندازه های مختلف هستند. سوزن‌های درماپن معمولاً بسیار کوچک هستند، اما همچنان بسته به نواحی مختلف بدن اندازه‌های متفاوتی دارند. درماپن‌ها معمولاً شامل سوزن‌های یکبار مصرف می‌شود و تعداد سوزن‌ها در سر آن متفاوت است.
به طور کلی می‌توان گفت در هر دوره درمانی هزاران منافذ در داخل پوست ایجاد می‌شود که همه این منافذ در رفع مشکلات پوستی بسیار موثر است. فناوری میکرونیدلینگ در پزشکی کاربرد زیادی دارد. این تکنولوژی بر پایه تحریک فیبروبلاست‌ها در لایه‌های پوست، و ایجاد سوراخ‌های بسیار ظریف و ایجاد کلاژن و الاستین در پوست است که همگی از مهمترین عوامل ترمیم پوست در بسیاری از کلینیک‌ها و مطب‌ها می باشند. لوازم مورد نیاز برای میکرونیدلینگ خانگی شامل موارد زیر می‌باشند:
  • دستگاه میکرونیدلینگ خانگی یا دستگاه نیدلینگ خانگی
  • الکل ایزوپروپیل ۷۰ درصد
  • پاک‌کننده
  • کرم بی‌حسی که اختیاری است
  • سرم یا مرطوب کننده بعد از کار

مراحل انجام میکرونیدلینگ در منزل

در ادامه مطلب به مراحل بسیار ضروری انجام میکرونیدلینگ در خانه، می پردازیم. توجه به جزئیات هر مرحله بسیار حائز اهمیت می باشد. اگر مراحل میکرونیلدلینگ خانگی دقیق و درست انجام بگیرند، امکان بروز عوارض جانبی و خطرات، بسیار کمتر می شوند.

ضدعفونی کردن دستگاه میکرونیدلینگ خانگی قبل از انجام کار

قبل از انجام عمل میکرونیدلینگ خانگی پوست صورت، غلتک دستگاه میکرونیدلینگ در ابتدا می‌بایست که کاملا ضدعفونی شود. برای این کار بهتر است که غلتک یا رولر قبل از استفاده، ۵ الی ۱۰ دقیقه در الکل بماند.

شستن کامل صورت

صورت و یا محل هدف می‌بایست با پاک کننده‌ای ملایم به خوبی شسته شود و پس از خشک کردن پوست، ضروری است که قبل از شروع انجام کار، مقداری الکل به ارامی و مستقیما روی پوست بزنید. بهتر است که قبل از شروع رولینگ، در ذهن خود صورت خود را به ۴ قسمت تقسیم کرده و اکیدا از ناحیه اطراف چشم خود صرف‌نظر کنید. توصیه می‌شود که کل فضای صورت را به چهار قسمت بالایی سمت چپ، سمت راست، قسمت پایینی سمت چپ و قسمت پایینی سمت راست مجزا کنید. به آرامی و به صورت همسان غلتک را دو تا سه بار در یک جهت حرکت دهید (افقی یا عمودی) و حتما پس از هربار رولر را از روی پوست بردارید.

شستن صورت پس از کار

پس از انجام کار، صورت خود را با آبی پاکیزه شست‌وشو دهید. تنها زمانی به پوست خود آب بزنید که کارتان تمام شده و سپس صورت خود را با یک حوله تمییز به خوبی خشک کنید.

ضد عفونی کردن دستگاه نیدلینگ خانگی پس از اتمام کار

بعد از اتمام کار، ابتدا رولر را با صابون ظرفشویی به خوبی بشویید. سپس غلتک را مجددا برای ۱۰ دقیقه در الکل قرار دهید، بعد از گذشت این مدت رولر را بردارید و در جای مخصوص خود قرار دهید. به منظور اینکه غلتک را در جای خود قرار دهید خیلی صبر نکنید شما باید رولر فعلی خود را پس از ۱۰ الی ۱۵ بار استفاده تعویض کنید، در نتیجه اگر که چند بار در هفته میکرونیدلینگ را تکرار می‌کنید، ممکن است هر ماه احتیاج به یک رولر جدید باشید.