درمان مشکلات پوستی با زینک

یون های زینک یا ترکیبات حاوی زینک مانند زینک-PCA به طور گسترده در لوازم آرایشی و محصولات مراقبت از پوست استفاده می شود. این استفاده عمومی معقول است..

محبوبیت روی به دلیل عملکردهای یونی فراوان آن (+ Zn2) است. روی یکی از عناصر شیمیایی مهم برای بدن انسان است. در واقع روی یکی از مهمترین عناصر موجود در بدن انسان است. در بیش از ۲۰۰ واکنش شیمیایی انجام شده توسط آنزیم ها نقش دارد. پوست انسان برای حفظ سلامت و عملکرد خود به روی نیاز دارد.

با مطالعه این مقاله می توانید اطلاعات خود را در مورد فواید و کاربردهای زینک و zinc-PCA افزایش دهید تا آگاهانه از خواص شگفت انگیز آنها بهره ببرید.

زینک در بدن انسان

مقدار متوسط ​​روی در بدن بزرگسالان حدود ۲ گرم تخمین زده می شود که ۶۰ درصد آن در ماهیچه ها، ۳۰ درصد در استخوان ها و ۶ درصد در پوست یافت می شود. این ماده معدنی با خنثی کردن سلول های مضر و عوامل بیماری زا، سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند و سرعت بیماری را کاهش می دهد. خواص آنتی اکسیدانی این عنصر باعث کاهش التهاب و همچنین کاهش باکتری های مولد آکنه می شود و همین خواص است که آن را به یکی از مواد اصلی مکمل ها و داروهای موضعی تبدیل می کند.

مزایای زینک در مقابله با آکنه

مطالعات زیادی در مورد اثرات روی و زینک-PCA در درمان آکنه انجام شده است. بر اساس داده های مطالعات مربوط به پوست، عنصر روی و نمک های آن طیف گسترده ای از بیماری های مزمن پوستی را درمان می کند. روی خواص آنتی اکسیدانی و اثر آن بر التهاب و همچنین خواص ضد باکتریایی این ماده معدنی، ظاهر آکنه را کاهش می دهد.

فواید آنتی‌اکسیدانی

خواص آنتی اکسیدانی روی باعث کاهش پاسخ التهابی سلول های مرده، آلودگی، لیپیدها و باکتری ها می شود. افزایش تجمع سلول های مرده پوست (اغلب به دلیل تغییرات هورمونی یا افزایش تولید چربی) منجر به مسدود شدن منافذ و آکنه در سطح پوست می شود.

پس از آن، باکتری ها می توانند به این منافذ مسدود شده حمله کنند و باعث تحریک شدید شوند. این باکتری ها عامل اصلی قرمزی، خارش و دردناک بودن جوش ها هستند. التهاب پاسخ طبیعی پوست به منافذ مسدود شده است و افزایش التهاب منجر به التهاب و آکنه می شود.

روی با کاهش فعالیت پروتئین ها، جلوگیری از آسیب باکتری ها به منافذ پوست و کمک به حذف سلول های مرده پوست که باعث ایجاد منافذ می شوند، این التهاب را کاهش می دهد.

این ماده معدنی همچنین نقش مهمی در متابولیسم اسیدهای چرب امگا ۳ دارد. شکل فعال اسیدهای چرب امگا ۳ فاکتورهای خونی که باعث التهاب در پوست می شوند را کاهش می دهد.

زینک و تنظیم تکثیر سلولی

علاوه بر موارد فوق، خاصیت آنتی اکسیدانی روی به تنظیم فعالیت «کراتینوسیت ها» کمک می کند. کراتینوسیت ها سلول های اصلی لایه بیرونی پوست (اپیدرم) هستند که کراتین تولید می کنند. کراتین یک پروتئین ساختاری است که سلول های پوست و رشته های مو را به هم متصل می کند.

کراتینوسیت ها یک سد مهم بین پوست و آسیب های محیطی ایجاد می کنند، اما فراوانی آنها از تمایز مناسب سلولی جلوگیری می کند. در این مرحله تجمع سلول ها باعث بسته شدن منافذ پوست و ایجاد آکنه می شود.

عنصر روی تولید بیش از حد کراتینوسیت ها را متوقف می کند و به از بین بردن آکنه در طول زمان کمک می کند. این ماده همچنین با متعادل کردن سطح کراتین و کلاژن در اپیدرم از مسدود شدن منافذ جلوگیری می کند.

نقش زینک در تنظیم تولید چربی

هورمون “دی هیدروتستوسترون” در پاسخ به التهاب و استرس چربی تولید می کند. با مهار این هورمون روی باعث کاهش تولید سبوم می شود. سبوم نوعی چربی طبیعی است که پوست را نرم و صاف می کند. اما مقادیر زیاد سبوم می تواند منافذ را مسدود کند و منجر به آکنه و سایر مشکلات پوستی شود.

skin-rejuvenation

هم‌افزایی زینک-PCA و آلفا و بتا هیدروکسی اسیدها

روی، همراه با آلفا هیدروکسی اسید و بتا هیدروکسی اسید، ترکیبی عالی برای بهبود ظاهر و سلامت پوست های چرب یا مستعد آکنه است. این ترکیب سلول های مرده پوست را که به دلیل خشکی سبوم پوست باقی مانده اند از بین می برد و فعالیت غدد چربی پوست را کاهش می دهد.

علاوه بر این، روی نقش مهمی در آپوپتوز (مرگ طبیعی سلول و بازسازی در پایان چرخه زندگی سلولی) دارد. بدون روی، مرگ طبیعی سلولی به طور طبیعی رخ نمی دهد و این منجر به تجمع غیرطبیعی سلول می شود. روی به تثبیت چرخه زندگی طبیعی سلول ها به ویژه در طول رشد سریع سلول ها کمک می کند. استفاده خوراکی (زینک PCA) یا استفاده خوراکی از محصولات حاوی این ماده یک راه رایج برای جلوگیری از نقص مادرزادی است. قبل از بلوغ به دلیل فعالیت هورمونی غده فوق کلیوی غدد و تولید چربی در غدد چربی پوست در این دوره افزایش می یابد.

مزایای ضد باکتری یون‌های روی

مطالعات نشان داده اند که روی می تواند وارد منافذ پوست شده و باکتری های مولد آکنه را از بین ببرد. این باکتری Propionibacterium نام دارد. روی از رشد یا تکثیر باکتری های نهفته جلوگیری می کند.

روی یا آنتی‌بیوتیک؟

جالب ترین چیز در مورد روی این است که اکثر باکتری ها و قارچ ها نمی توانند در برابر آن مقاومت ایجاد کنند، زیرا روی یک ماده معدنی است و یک آنتی بیوتیک شیمیایی نیست.

بر اساس یک مطالعه در سال ۲۰۱۵، بسیاری از باکتری های ایجاد کننده آکنه به آزیترومایسین (آنتی بیوتیکی که برای درمان آکنه استفاده می شود) مقاوم هستند، اما روی مقاومت این باکتری ها را کاهش می دهد. به این ترتیب، روی می تواند به پاکسازی آکنه در افرادی که پوست مقاوم به آنتی بیوتیک دارند کمک کند.

روی تأثیر منفی بر فلور میکروبی روده ندارد، یعنی فعالیت باکتری های مفید روده را مختل نمی کند. به همین دلیل بسیاری از کارشناسان استفاده از روی را ماده معدنی ایمن تری نسبت به آنتی بیوتیک ها می دانند. مصرف آنتی بیوتیک ها می تواند باکتری های مفید روده را از بین ببرد.

زینک، جایگزینی برای کورتون‌درمانی آکنه

این ماده جایگزین مناسب و موثری برای کورتیکواستروئیدها (کورتیکواستروئیدها) و سایر داروهای رایج تزریقی برای از بین بردن آکنه است. باید به خاطر داشت که استروئیدها تورم و التهاب را در شدیدترین موارد آکنه باکتریایی کاهش می دهند، اما مقادیر زیاد آن ممکن است باعث مشکلاتی مانند فشار خون بالا یا ناراحتی گوارشی شود. روی یک ضد میکروب طبیعی است و به تدریج باکتری های مولد آکنه را با کمترین عوارض جانبی از بین می برد.

زینک و اثر ضد آکنه رتینول

روی همچنین به پروتئین های بدن کمک می کند تا ویتامین A را به رتینول (شکل قابل استفاده بدن) تبدیل کند. مطالعات نشان داده است که ترکیبات حاوی رتینول می توانند باکتری های مولد آکنه را از بین ببرند و از رشد چندین نوع میکروارگانیسم در منافذ بسته پوست جلوگیری کنند. رتینول همچنین می تواند به بهبود جای زخم و محو شدن جای آکنه کمک کند.

“روی” همچنین اثر داروهای موضعی حاوی رتینول را افزایش می دهد و همچنین می تواند ویتامین A ذخیره شده در کبد را به بافت هدف منتقل کند.

همکاری زینک و ویتامین E

روی به افزایش جذب و انتقال ویتامین E کمک می کند، یک ماده مغذی محلول در چربی که دارای خواص درمانی پوست است. متخصصان پوست ممکن است از ترکیبی از روی، ویتامین E و سلنیوم برای ترمیم غشای سلولی آسیب دیده یا غدد چربی ملتهب استفاده کنند.

ZINC و پیشگیری از التهاب و عفونت پوست

ماده معدنی روی همچنین می تواند به افزایش تعداد گلبول های سفید خون کمک کند که مسئول مبارزه با میکروارگانیسم های مهاجم و جلوگیری از عفونی شدن منافذ پوست هستند. بر اساس اطلاعات یک مطالعه در سال ۲۰۱۲ منتشر شده در مجله Clinical Aesthetic Dermatology، مکمل‌های روی خوراکی التهاب را کاهش داده و گسترش باکتری‌های مولد آکنه را محدود می‌کنند. استفاده موضعی از روی همچنین می تواند حساسیت سطحی پوست و اسکار آکنه را تسکین دهد.

woman-unhappy-about-acne

زینک، زینک-PCA و کمک به درمان مشکلات پوستی

موارد زیر انواع مختلف آکنه و بیماری های پوستی است که روی می تواند به آنها کمک کند:

۱) آکنه ولگاریس: عارضه ای که در اثر انسداد منافذ پوست توسط چربی، سلول های مرده پوست و باکتری ها ایجاد می شود، می توان گفت شایع ترین نوع آکنه است.

۲) آکنه کیستی: جوش‌های کیسه‌مانندی که ممکن است از چرک یا مواد دیگر پر شوند.

۳) پاسچول (چرک‌دانه): آکنه‌هایی قرمز، متورم و ملتهب که اغلب حاوی چرک‌ زرد هستند. پاسچول‌ها معمولاً هنگام لمس درد می‌گیرند. این عارضه‌های پوستی اگر فشرده و یا کنده شوند، ممکن است جای آن‌ها روی پوست باقی بماند یا لک‌های تیره دائمی روی پوست ایجاد کنند.

۴) ملاسما: بخش‌هایی از پوست که اغلب به علت تغییرات هورمونی دچار تغییر رنگ یا هایپرپیگمنتاسیون (افزایش رنگدانه‌‌های پوستی و تیره شدن بخش‌هایی از پوست) می‌شوند.

۵) آکنه روزاسه: نوعی بیماری پوستی که باعث قرمزی بیش از حد پوست می‌شود. در این شرایط رگ‌های خونی مشخص شده و جوش‌های چرکی صورتی روی پوست صورت ایجاد می‌شوند.

۶) کومدون‌ها: انسداد فولیکولی که در آن منافذ یا فولیکول‌های مو پر از سلول‌های مرده پوست، چربی یا مواد آرایشی می‌شوند. متخصصان پوست به محصولاتی که باعث ایجاد این نوع از آکنه می‌شوند، کومدون‌زا می‌گویند. به همین دلیل افرادی که پوست حساسی دارند، اغلب به دنبال خرید محصولات آرایشی غیرکومدون‌زا هستند تا از ایجاد آکنه جلوگیری کنند. محصولات آرایشی غیرکومدون‌زا به راحتی روی پوست پخش شده و به راحتی هم پاک می‌شوند. این محصولات وارد منافذ پوست نمی‌شوند و ایجاد آکنه نمی‌کنند.

۷) جوش‌های سرسفید: این نوع از کومدون‌‌ها قسمت فوقانی منافذ پوست و یا فولیکول مو را به طور کامل مسدود می‌کنند. با تداوم چرخه زندگی سلول‌های پوست، لایه سفید رنگ‌ نازکی روی ناحیه مسدود تشکیل می‌شود. شما نباید این جوش‌ها را فشار دهید با بترکانید، چون ممکن است خونریزی کنند و باعث پارگی بافت پوست شوند.

۸) جوش‌های سرسیاه: این نوع کومدون‌‌ها شامل منافذ پوست می‌شوند که در لایه‌های عمقی مسدود و در سطح پوست باز هستند. سلول‌های مرده و چربی پوست به‌طور نامنظم در این کومدون‌ها جمع و مانع انعکاس طبیعی نور از طریق منافذ پوستی می‌شوند؛ همچنین چربی جمع شده در این نواحی در مجاورت هوا اکسید شده و در نتیجه این جوش‌ها سیاه به نظر می‌آیند. افرادی که این نوع جوش‌ها را روی پوست خود دارند، سعی می‌کنند تا با کمک لایه‌بردارهای مناسب آن‌ها را برطرف کنند. شستشوی منظم و صحیح پوست نیز به پاک شدن چربی و روشن شدن رنگ این جوش‌ها کمک می‌کند.

۹) پاپول (سفت‌دانه): کومدون‌های ملتهب و عفونی را سفت‌دانه یا پاپول (papule) می‌نامند. پاپول‌ها معمولاً باعث قرمزی پوست می‌شوند و در صورت لمس دردناک هستند. اگر این نوع جوش‌ها درمان نشوند، می‌توانند منجر به باقی ماندن جای جوش روی صورت شوند.

۱۰) ندول: جوش‌های ملتهب و دردناک زیر سطح پوست را گرهک یا nodule می‌نامند. انواع عفونت‌ها یا باکتری‌های مهاجم در عمق پوست یا در برخی موارد فولیکول‌های مو، باعث ایجاد این جوش‌ها می‌شوند. گاهی افراد برای درمان این نوع از آکنه به پزشک مراجعه می‌‌کنند چراکه برداشتن آن‌ها از سطح پوست کار مشکلی است.

۱۱) درماتیت سبورئیک: یک ناهنجاری پوستی است که باعث پوسته‌پوسته شدن سطح پوست در نواحی صورت، کف سر و بخش بیرونی گوش‌ها می‌شود.

۱۲) اگزما: یک بیماری پوستی است که می‌تواند باعث ایجاد بثورات پوستی، تورم، التهاب یا تاول شود.

چگونه می‌توان آکنه را با زینک-PCA درمان کرد؟

اگرچه آکنه مسری نیست، اما اکثر مردم از آن احساس خوشحالی نمی کنند. درمان نکردن آکنه باعث می شود که برای همیشه روی پوست بماند.

بدن انسان روی را ذخیره نمی کند، بنابراین باید از منابع خارجی تامین شود. شما می توانید روی را از طریق غذا یا مکمل ها دریافت کنید. البته می توان ماده معدنی محلی را از طریق کرم ها و محصولات درمانی حاوی این عنصر نیز به دست آورد.

کرم های موضعی روی بدون نسخه، آکنه های خفیف تا متوسط ​​را درمان می کنند. این نوع آکنه شامل جوش های سرسیاه و سرسفید است. برخی از کرم‌های قوی حاوی این ماده نیز می‌توانند آکنه‌ها مانند جوش‌ها و پاپول‌ها را درمان کنند.

استفاده همزمان از کرم روی حاوی اسیدهای بتا هیدروکسی مانند اسید سالیسیلیک، درمان دیگری است که ممکن است در نهایت منجر به بهبود مشکل پوستی شود. لوسیون ها و کرم ها همچنین ممکن است حاوی بنزوئیل پراکسید، رزورسینول یا گوگرد باشند تا به حذف سلول های مرده پوست و کاهش التهاب پوست کمک کنند. ژل ها و سرم های حاوی رتینول نیز می توانند به ترمیم آسیب سلولی و تسریع رشد سلول های جدید پوست کمک کنند.

زینک-PCA در محصولات موضعی پوست

اکثر پزشکان روی موضعی را یک درمان آسان و بی خطر می دانند. با این حال، می توانید قبل از استفاده منظم از یک محصول روی روی پوست خود آزمایش کنید.

اشکال زیادی روی در کرم ها یا محصولات زیبایی مانند سرم ها و پدهای آکنه که حاوی روی PCA (زینک پیرولیدون کربوکسیلات) هستند وجود دارد. خواص ضد التهابی نمک روی می تواند در درمان آکنه موثر باشد. Zinc-PCA به کنترل فرآیند آکنه و کاهش تولید سبوم کمک می کند و در عین حال پوست را هیدراته نگه می دارد. نظرات مختلفی در مورد مکانیسم اثر روی بر روی فولیکول ها وجود دارد. با این حال، همه آنها موافق هستند که نمک روی التهاب ناشی از آکنه را کاهش می دهد. این ماده آنتی باکتریال است و برای کنترل شوره سر استفاده می شود.

PCA چیست؟

“پیرولیدون کربوکسیلیک اسید” یا PCA، همچنین به عنوان “ال-پیروگلوتامات” شناخته می شود، مشتقی از اسید گلوتامیک (یک اسید آمینه) با جذب آب بالا است. این ماده یک مولکول نسبتا ساده است که بدن ما به طور طبیعی قادر به تولید آن است.

زینک-PCA یک مشتق فوق‌العاده از زینک

Zinc-PCA مولکولی است که هم فواید PCA و هم فواید روی را دارد و آن را به یک ماده عالی با فواید بسیار تبدیل می کند.

به عنوان مثال، PCA روی (و نه روی به تنهایی) ترشح سبوم را در پوست های چرب کاهش می دهد. این ماده آنزیم «۵-آلفا ردوکتاز» را مهار کرده و از ترشح بیش از حد غدد چربی جلوگیری می کند.

Zinc-PCA همچنین توانایی خنثی کردن بوی بدن را با اتصال به اسیدهای چرب کوتاه زنجیر که باعث آن می شود را دارد. مصرف Zinc-PCA همچنین موهای صورت را از بین می برد و از رشد باکتری ها از جمله Propionibacterium acnes جلوگیری می کند. همه این ویژگی‌ها باعث می‌شود که Zinc-PCA به طور معمول در شامپوهای ضد شوره و محصولات آرایشی بهداشتی کنترل کننده چربی و آکنه استفاده شود.

Zinc-PCA همچنین یکی از مرطوب کننده های طبیعی است که پوست ما برای کاهش از دست دادن آب تولید می کند.

تست حساسیت پوستی

متخصصان پوست مراحل زیر را برای آزمایش حساسیت پوست به محصولات حاوی روی توصیه می کنند:

۱) قسمت کوچکی از پوست را که مشابه با پوست صورت شماست (مثل بخش زیرین بازو) انتخاب کنید.

۲) مقدار کمی از محصول (به اندازه دو سکه) را به مدت ۲۴ ساعت روی پوست‌تان قرار دهید.

۳) اگر بعد از ۲۴ ساعت هیچ عارضه جانبی اتفاق نیفتاد، می‌توانید از آن محصول روی آکنه و یا منطقه عفونی استفاده کنید اما اگر خارش، قرمزی، پوسته‌ریزی یا بثورات پوستی ظاهر شد، از آن محصول استفاده نکنید.

اثربخشی محصولات پوستی حاوی زینک و زینک-PCA

اثر مثبت روی بر روی پوست معمولا پس از ۱۲ هفته قابل مشاهده است. با این حال، اگر آکنه ناشی از انسداد عمیق منافذ پوست باشد، درمان موضعی روی مشکل را به طور کامل حل نخواهد کرد. در این مورد، ممکن است لازم باشد مقدار بیشتری از این عنصر را به صورت خوراکی مصرف کنید.

مصرف خوراکی روی

علاوه بر مشکلات جدی برای سلامت کلی بدن، کمبود روی می تواند منجر به تغییرات پوستی مانند اگزما شود.پوست ترک خورده و لکه های قرمز براق روی سطح ظاهر می شود.استفاده از کرم ها، پمادها یا لوسیون های مرطوب کننده.

برای مصرف خوراکی زینک و افزایش میزان دریافتی این ماده می‌توانید از مکمل‌ها و غذاهای حاوی این عنصر استفاده کنید.

انتخاب غذاهای حاوی روی یکی از بهترین راه ها برای افزایش میزان این ماده در بدن است. غلات و حبوبات (به خصوص غلات کامل و حبوبات)، غذاهای طبیعی سرشار از اسیدهای چرب و پروتئین های گیاهی (مانند آجیل) و پروتئین های حیوانی سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ (مانند تخم مرغ و صدف ها) شناخته شده ترین منابع غذایی هستند. . فلز روی. . همچنین می توانید از مکمل های غذایی حاوی روی و سایر مواد معدنی مانند کلسیم استفاده کنید. برخی مولتی ویتامین ها نیز حاوی این عنصر هستند.

دوز معمول روی ۳۰-۴۵ میلی گرم در روز است.

عوارض جانبی مصرف بیش از حد روی نیز می تواند جدی باشد. بنابراین هرگز سعی نکنید با افزایش مصرف این مکمل بدون نظر و دستور پزشک مشکلی را درمان کنید.

کلام آخر

روی یک ماده معدنی است که به نوعی تولید چربی را تنظیم می کند. قرمزی و حساسیت پوست را کاهش می دهد و به درمان آکنه پوست کمک می کند. مقدار زیاد روی گاهی اوقات می تواند پوست را خشک کند، اما روی PCA اینطور نیست. PCA یک عامل مرطوب کننده طبیعی در پوست است، بنابراین می توان گفت که این مشتق روی یک مرطوب کننده عالی پوست است و در عملکرد طبیعی پوست اختلالی ایجاد نمی کند. Zinc-PCA یک عامل ضد آکنه، تنظیم کننده سبوم، ضد التهاب و ضد پیری است که می تواند به صورت موضعی و روزانه استفاده شود.