پسوریازیس در کودکان

پسوریازیس یک بیماری پوستی شایع و غیر عفونی است که به گروه خاصی محدود نمی شود. پسوریازیس در کودکان، بزرگسالان، مردان و زنان رخ می دهد و میلیون ها نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار می دهد. در این بیماری سلول های پوستی سریعتر از حد طبیعی تکثیر می شوند و میزان مرگ و میر و ریزش کمتر از حد لازم است..

پسوریازیس پلاکی شایع ترین شکل این بیماری است. سلول هایی که روی سطح پوست جمع می شوند و باعث ایجاد لکه های قرمز روشن پوست می شوند، پلاک نامیده می شوند. لکه ها معمولاً خارش دارند و با پوسته سفید ضخیم پوشیده شده اند. سیستم ایمنی بیش فعال و غیرطبیعی در ایجاد این بیماری نقش دارد. این لکه ها در هر جای بدن دیده می شوند. اما شایع ترین مکان های بیماری شامل زانوها، سر، باسن و بالاتنه است. این بیماری می تواند ارثی باشد و از نسلی به نسل دیگر منتقل شود.

به گفته کارشناسان بنیاد ملی پسوریازیس آمریکا (NPF)، اگر والدین کودک مبتلا به پسوریازیس باشند، خطر ابتلا به این بیماری حدود ۱۰ درصد است. با این حال، اگر هر دو والدین به این بیماری پوستی مبتلا باشند، خطر بچه دار شدن تا ۵۰ درصد و بیشتر افزایش می یابد.

همچنین با توجه به شباهت های علائم پسوریازیس و اگزما، مطالعه مقاله تفاوت اگزما و پسوریازیس توصیه می شود.

در ادامه مقاله با ما علائم، علل، روش های درمانی و نحوه کمک و حمایت از کودک خود در برابر این بیماری و مقابله با آن را بررسی کنید.

علائم پسوریازیس در کودکان

انواع مختلفی از پسوریازیس وجود دارد و هر نوع علائم منحصر به فردی دارد. اما شایع ترین علائم عبارتند از:

  • ظاهر لکه های برجسته پوست که معمولا قرمز و پوشیده از فلس های سفید نقره ای است. (این علامت اغلب با راش پوشک اشتباه گرفته می شود.)
  • پوست خشک و ترک‌خورده‌، با احتمال خونریزی
  •  خارش، درد، یا احساس سوزش، در محل یا اطراف ناحیه درگیر
  • ضخیم و نقطه‌نقطه شدن ناخن‌های دست یا پا، با امکان ایجاد شکاف‌هایی عمیق
  • وجود نواحی قرمز رنگ در چین‌های پوستی و سایر قسمت‌های بدن

پسوریازیس یک بیماری مزمن است. بنابراین نمی توان آن را به طور کامل درمان کرد. همچنین این بیماری بین دوره های فعالیت کم و زیاد در نوسان است.

در طول دوره های فعال، کودک شما علائم بیشتری خواهد داشت و علائم ممکن است طی هفته ها یا ماه ها بهبود یابند یا ناپدید شوند. برنامه این دوره ها معمولاً نامنظم و غیرقابل پیش بینی است. همچنین تشخیص شدت علائم در ابتدای دوره فعال بسیار دشوار است.

نکته: اگر پس از مشاهده علائم پوستی کودک خود مشکوک به اگزما هستید، حتما به پزشک مراجعه کنید. اگرچه این دو بیماری علائم مشابهی دارند، روش های درمان و مراقبت آنها لزوماً یکسان نیست.

محرک‌های پسوریازیس

در حالی که هنوز هیچ‌کس به طور دقیق نمی‌داند چه چیزی باعث بروز پسوریازیس می‌شود، اما دخالت چندین محرک که می‌توانند احتمال بروز آن را بیشتر کنند، محتمل است؛ از جمله:

  • عفونت
  • تحریک پوست
  • استرس
  • چاقی
  • آب و هوای سرد

اجتناب از این محرک‌ها، یا پیداکردن راه‌هایی برای کنترل آن‌ها می‌تواند به کاهش دفعات بروز یا شدت پسوریازیس کمک کند.

psoriasis-in-kids

بروز پسوریازیس در کودکان

این مشکل در کودکان شایع است. طبق آمار بنیاد ملی پسوریازیس آمریکا، سالانه حدود ۲۰۰۰۰ کودک زیر ده سال در این کشور به این بیماری پوستی مبتلا می شوند. این لیست معادل ۱ درصد از جوانان آمریکایی است!

اکثر مردم اولین حمله پسوریازیس خود را در سنین ۱۵ تا ۳۵ سالگی تجربه می کنند. با این حال، این بیماری می تواند در کودکان بسیار کوچک یا بزرگسالان رخ دهد. در همین راستا، مطالعه ای نشان داد که علائم و نشانه های پسوریازیس در ۴۰ درصد از بیماران از دوران کودکی شروع می شود.

جالب اینجاست که در برخی از کودکان مبتلا به پسوریازیس، با افزایش سن فراوانی و شدت علائم این بیماری کاهش می یابد. البته برخی دیگر ممکن است با سرعت و شدت ثابتی در طول زندگی خود تحت تاثیر این بیماری قرار گیرند.

درمان پسوریازیس در کودکان

همانطور که قبلا ذکر شد، در حال حاضر هیچ درمان قطعی برای پسوریازیس وجود ندارد. در واقع، درمان این بیماری پوستی عمدتاً بر از بین بردن علائم – در صورت بروز – و کمک به پیشگیری یا کاهش شدت علائم آن متمرکز است.

درمان‌های موضعی

درمان های موضعی رایج ترین درمان های پسوریازیس در کودکان و بزرگسالان است. این نوع درمان می تواند به کاهش علائم خفیف تا متوسط ​​کمک کند.

درمان موضعی شامل تجویز اشکال دارویی با خواص درمانی و مرطوب کنندگی است، مانند:

  • پمادها
  • لوسیون‌ها
  • کرم‌ها
  • محلول‌ها

البته استفاده از این نوع داروها برای کودکان ممکن است کمی گیج کننده باشد و کودک مجبور باشد چندین بار در روز از آنها استفاده کند. با این حال، این نوع درمان می تواند بسیار موثر باشد و ممکن است عوارض جانبی کمتری نسبت به سایر درمان ها داشته باشد. می‌توانید با زنگ موبایل یا با برنامه‌ریزی زمان مشخصی از روز، مانند قبل از خواب یا بعد از بیدار شدن، به کودک خود کمک کنید تا داروی خود را مصرف کند.

نور درمانی

نوع دیگر درمان این بیماری فتوتراپی است. نور طبیعی و نور خورشید می تواند به بهبود علائم پسوریازیس کمک کند. امروزه گزینه های جدیدی مانند لیزر و نورهای ویژه برای این کار وجود دارد.

لازم به ذکر است که تحت هیچ شرایطی به کودک خود نور درمانی را بدون نظر و وقت پزشک انجام ندهید. زیرا قرار گرفتن در معرض نور زیاد می تواند علائم آن را بدتر کند.

اگر پزشک نور طبیعی خورشید را پیشنهاد می‌کند، پیاده‌روی یا بازی در بیرون می‌تواند نور اضافی مورد نیاز کودک را بدون مشکل و درمان به او بدهد. هرچه کودک شما بدون استرس بیشتر باشد، بهتر به روند درمان پاسخ می دهد.

داروهای خوراکی یا تزریقی

برای موارد متوسط ​​تا شدید پسوریازیس در کودکان، پزشک قرص یا تزریق را تجویز می کند. برخی از این داروها می توانند عوارض جانبی جدی داشته باشند. بنابراین، مهم است که قبل از شروع درمان بدانید که چه کاری انجام می دهید. آنها می توانند عوارض جانبی جدی داشته باشند، بنابراین ممکن است این درمان تا زمانی که کودک شما بزرگتر شود به تعویق بیفتد یا این روش فقط برای مدت کوتاهی مورد استفاده قرار گیرد.

رژیم غذایی

یکی دیگر از اقدامات ضروری برای درمان پسوریازیس در کودکان، حفظ سلامت کلی کودک است. یک مطالعه در سال ۲۰۱۷ نشان داد که افراد مبتلا به پسوریازیس که رژیم غذایی بدون گلوتن، کم کربوهیدرات و پروتئین بالا مصرف می کردند، علائم خفیف تری داشتند.

محققان در این مطالعه از یک رژیم خام و گیاهخواری استفاده کردند. پیشنهاد شده است که یک رژیم غذایی مدیترانه ای یا یک رژیم غذایی با پوست روشن ممکن است علائم را در افراد مبتلا کاهش دهد. رژیم های پالئو معمولاً شامل گوشت بدون چربی، ماهی، میوه ها، سبزیجات، آجیل و دانه ها، همراه با محصولات لبنی و غذاهای محدود مانند حبوبات و آجیل است.

اگرچه این محققان هیچ رژیم غذایی خاصی را نسبت به رژیم دیگر توصیه نمی کنند، موضوع مشترک همه این رژیم ها کمک به کاهش وزن آنهاست! دستیابی و حفظ وزن ایده آل به کاهش تعداد و شدت شعله ور شدن در کودکان مبتلا به پسوریازیس کمک می کند.

توجه: این به معنای رژیم گرفتن برای کودکی نیست که از نظر بالینی اضافه وزن ندارد به این امید که علائم آنها کنترل شود! تغذیه مناسب و سالم برای کودک مبتلا به پسوریازیس مهم است، بنابراین لطفاً با پزشک معالج کودک خود مشورت کنید، حتی در مورد تغییرات در رژیم غذایی کودک.

پزوریازیس در کودکان

مزوتراپی مو در سالن های زیبایی VQS

درمان‌های جایگزین برای پسوریازیس در کودکان

برخی از افراد نیز از داروهای خانگی برای کودکان مبتلا به پسوریازیس استفاده می کنند. با این حال، در حالی که برخی از بزرگسالان گزارش می دهند که درمان های طبیعی علائم پوستی آنها را بهبود بخشیده است، هیچ شواهد علمی مبنی بر موثر بودن این درمان ها برای کودکان وجود ندارد.

قبل از استفاده از درمان موضعی، کودک باید از نظر حساسیت پوستی (پچ تست) آزمایش شود تا احتمال آلرژی بررسی شود. برای انجام این آزمایش، مقدار کمی دارو بر روی قسمتی از پوست مانند داخل دست قرار می گیرد. اگر بعد از ۲۴ ساعت هیچ نشانه ای از واکنش پوستی مانند قرمزی یا تورم مشاهده نشد، می توانید از دارو در سایر قسمت های بدن استفاده کنید.

لازم به ذکر است که پزشک باید در طول دوره درمان کودک را از نظر عوارض جانبی احتمالی یا تشدید بثورات پوستی تحت نظر داشته باشد.

برخی از درمان‌های جایگزین بالقوه و خانگی شامل موارد زیر است:

  • زردچوبه
  • آلوورا
  • سرکه سیب
  • روغن درخت چای
  • اضافه کردن نمک اپسوم (یا نمک حمام که ترکیبی از منیزیم، گوگرد و اکسیژن است)، یا نمک دریای مرده (نمکی که از دریای مرده یا بحرالمیت در اردن استخراج می‌شود و از نظر ساختاری با نمک سایر دریاها و اقیانوس‌ها متفاوت است) به آب وان هنگام استحمام
  • اضافه کردن جو دوسر به آب وان هنگام استحمام

تغییر سبک زندگی

مقابله با محرک های فوق می تواند یکی از بهترین دفاع ها در برابر پسوریازیس باشد. رعایت موارد در زندگی روزمره قطعا به سلامت فرزند دلبندتان کمک می کند. چیزهایی مانند:

  • ورزش کردن
  • داشتن خواب سالم و کافی
  • داشتن رژیم غذایی متعادل و مقوی
  • دوری از اضطراب و استرس

در یک بدن سالم و قوی، این احتمال وجود دارد که دوره‌های فعالیت بیماری پوستی کمتر و شدیدتر باشد. همچنین تمیز و مرطوب نگه داشتن پوست کودک می تواند باعث کاهش تحریک پوست و تشدید پسوریازیس شود.

با برگزاری مسابقات و چالش های دوستانه و خانوادگی، کودکان و همه اعضای خانواده را به داشتن یک سبک زندگی سالم تشویق کنید. به عنوان مثال، فردی را که بیشترین قدم را در روز برداشته است، ثبت کنید. یا اگر هدف شما کاهش وزنی است که پزشک تجویز کرده است، درصد کاهش وزن را در یک دوره زمانی ثبت کنید و بر اساس آن سایر چالش های مفید را برنامه ریزی کنید.

هر چه بیشتر بتوانید زندگی روزمره فرزندتان را طبیعی تر نگه دارید و در حالی که در مسیر درمان و مدیریت بیماری او هستید و با خلاقیت خود کودک را از نظر ذهنی فعال نگه دارید، در مدیریت علائم او موفق خواهید بود.

برنامه‌های درمان پسوریازیس در کودکان

بسته به شرایط، پزشک کودک شما ممکن است درمان های زیر یا ترکیبی از آنها را تجویز و امتحان کند. اگر اولین درمان جواب نداد، ناامید نشوید و صبور باشید. با همکاری شما، فرزندتان و پزشک او می توانید ترکیبی از داروها یا درمان هایی را بیابید که به بهبود علائم کمک می کند. تا آن زمان، روحیه فرزندتان را حفظ کنید.

زمان مراجعه به پزشک

تشخیص و تشخیص زودهنگام پسوریازیس در کودکان بسیار مهم و بسیار مهم است! اگر علائمی در کودک خود مشاهده کردید که ممکن است نشان دهنده آرتریت پسوریاتیک باشد، با پزشک خود تماس بگیرید. در کنار کنترل بیماری و جلوگیری از گسترش آن، مداخله و درمان سریع می تواند به کاهش ناراحتی و عدم اعتماد به نفس ناشی از این بیماری پوستی در کودکان کمک کند.

چگونه برای کنار آمدن با پسوریازیس به کودک خود کمک کنیم؟

برای برخی از کودکان مبتلا، این بیماری یک ناراحتی جزئی است که فقط زمانی که علائم ظاهر می شود باید برطرف شود. اما برای بسیاری از کودکان، پسوریازیس بیشتر نگران کننده است. نوجوانانی که نواحی وسیعی از پوستشان با پلاک یا پلاکی که در قسمت های حساس بدن مانند صورت یا اطراف اندام تناسلی ایجاد شده است پوشیده شده است، ممکن است احساس خجالت کنند.

در حالی که بسیاری از علائم ممکن است جزئی باشند، آسیب به تفکر کودک شما می تواند قابل توجه باشد. احساس شرم و نفرت کودک مشکل را پیچیده می کند.

علاوه بر عزت نفس منفی کودکان، نظرات همسالان می تواند احتمال احساس افسردگی و انزوا را افزایش داده و باعث شرمساری بدن کودک شود.

مشارکت والدین و پزشک در حمایت روانی از کودک مبتلا به پسوریازیس

همکاری با پزشک کودک برای موفقیت در مقابله با اثرات منفی عاطفی و روانی بیماری فرزندتان مهم است. در جامعه و فرهنگ امروزی، کودکان را می توان به دلایل کوچکی مانند بثورات پوستی یا لک های غیرقابل توضیح مورد آزار و تمسخر قرار داد. ضربه ای که فرزند شما از این مشکل تجربه می کند، تمام جنبه های زندگی او را تحت تاثیر قرار می دهد.

از پزشک کودک خود بخواهید در مورد شکل و ظاهر پوست او با او صحبت کند. با شناخت تأثیر عاطفی پسوریازیس، پزشک می تواند به کودک کمک کند تا بفهمد که بزرگسالان به سلامت و رفاه خود اهمیت می دهند. در مورد نحوه برخورد با این مشکل و نحوه پاسخگویی به سوالات و نظرات همسالان با کودک خود صحبت کنید تا از نظر ذهنی و کلامی برای مقابله با موقعیت ها و موقعیت ها آماده شود.

علاوه بر این، ممکن است بخواهید با پزشک خود در مورد مراجعه به روانشناس یا پیوستن به یک گروه حمایتی صحبت کنید. منابع زیادی برای کمک به فرزندتان برای مقابله با مسائل عاطفی وجود دارد.

لازم است بدانید که مشکلات و مسائل ناشی از پسوریازیس نه تنها روی پوست بلکه در خارج نیز وجود دارد. این بیماری مشکلات روحی و روانی را به خصوص در کودکان به همراه دارد.

بنابراین، تنها درمان مشکل پوستی کافی یا راه حل نیست. شما، فرزندتان و پزشکتان باید برای درمان پسوریازیس و عوارض روانی بالقوه آن به روشی جامع همکاری کنید.