لیزر موهای زائد
لیزر موهای زائد (Laser hair removal) چیست و چرا بسیاری در مورد آن صحبت میکنند؟ برخی آن را معجزه میدانند، برخی دیگر بی فایده و برخی دیگر از عوارض لیزر موهای زائد میترسند! در هر صورت لیزر بسیار کاربردی است و برای مثال با آن میتوان سنگ را صاف کرد! با ادامه طلب در وبسایت تخصصی وی کیو اس نوین طب ( راه اندازی و تاسیس کلینیک زیبایی و لیزر ) همراه ما باشید.
اگر با لیزر آشنایی ندارید، یا آن را بی فایده میدانید، قبلاً تجربه ناخوشایندی داشتهاید یا از جمله کسانی هستید که از عوارض و خطرات لیزر میترسید، این مقاله برای شماست. در اینجا همه موارد مربوط به لیزر را بررسی می کنیم، حقایق را توضیح میدهیم و سعی میکنیم توضیح مفیدی ارائه دهیم.
چگونه مناسب ترین لیزر را برای موهای زائد انتخاب کنیم؟ پاسخ به این سوال می تواند از جواب صدها هزار تا میلیون ها نفر باشد، بسته به این که آیا می خواهید فقط قسمت های کوچکی از بدن خود مانند زیر بغل و موهای زائد بدن را بردارید و یا نواحی بیشتر.
برخی از دستگاه لیزر مناسبی ندارند یا از IPL نامناسب استفاده میکنند، میروید و فقط پولتان را از دست میدهید و بعد از چند ماه موهای زائد برمیگردد. بنابراین مهم ترین نکته این است که از نوع و کیفیت دستگاه لیزری که برای از بین بردن موهای زائد استفاده خواهید کرد مطمئن شوید.
در حال حاضر بهترین دستگاه لیزر موهای زائد لیزر الکس با کمترین تعداد میباشد. جلسات درمانی (به طور متوسط ۳-۵ جلسه) نسبت به سایر لیزر ها موثرتر و کمتر دردناک است. این دستگاه ها دارای قابلیت حذف انواع موهای زائد و حتی موهای زیر پوستی هستند. اگر نمیتوانید اطلاعات مورد نیاز در مورد نوع، مدل و شرکت دستگاه لیزر را به دست آورید، ساده ترین و مطمئن ترین راه این است که لیزر را روی هر قسمت از پوست خود تست کنید.
لیزر مو زائد چگونه انجام می شود؟
لیزر موهای زائد پرتوهای نوری یکپارچه ای هستند که به طول موجی که ما برای اهداف خاص نیاز داریم تنظیم میشوند و با توجه به نیاز ما نتایج بیشتری را در محل مورد نظر ایجاد میکنند. ریشه هر مو حاوی رنگدانه ای به نام ملانین است که در طول رشد مو فعال میشود و کل بدن مو را دربر میگیرد (مشکی، قهوه ای روشن، قهوه ای تیره یا روشن).
لیزر موهای زائد واژن ملانین را در فولیکول های مو متمرکز میکند و این ناحیه را تحت تاثیر قرار می دهد و در نهایت فولیکول های مو را از بین می برد. اگر که موهای فرد تیره تر و ضخیم تر است، لیزر بدن بهتر عمل میکند. از طرفی وجود ملانین در پوست به این معنی است که لیزر روی خود پوست تاثیر نمیگذارد و باعث سوختگی نمیشود، بنابراین بهترین کاندیدها کسانی هستند که پوست روشن و موهای پرپشت و تیره دارند.
لیزر موهای زائد تقریباً در هر نقطه ای از صورت و بدن قابل انجام است حتی لیزر موهای زائد واژن و لیزر موهای زائد بیکینی و لیزر موهای زائد مردان.
مراحل لیزر موهای زائد؟
موهای زائد معمولا در این سه مرحله هستند:
- مرحله رشد: موهای زائد در این مرحله درحال رشد هستند.
- مرحله توقف رشد: ضخامت فولیکول رشد یافته کمتر می شود و از پیاز مو که وظیفه غذا رسانی دارد جدا می شود.
- مرحله استراحت: در این مرحله تمام مراحل رشد متوقف می شود، و در نواحی مختلف بدن این دوره تفاوت دارد، مرحله استراحت در موی سر به مدت ۱۰۰ روز و در قسمت هایدیگر بدن تا ۶ ماه زمان میبرد.
علت تکرار جلسات لیزر بدن
لیزر موهای زائد در جلسات متعدد انجام می گردد. موهایی که رشد میکرده همگی به طور یکسان در یک فاز قرار ندارند. در یک جلسه لیزر امکان دارد تعدادی از ریشههای مو در فاز رشد باشند و برخی در فاز توقف و استراحت. به همین دلیل تنها با یک یا دوبار لیزر بدن نمی توان از لیزر موهای زائد نتیجه کامل و قطعی گرفت و باید تا زمان مشخصی که تمام ریشه ها تحت تاثیر اشعه لیزر قرار بگیرند جلسات لیزر بدن به طور مرتب و با فاصله زمانی شده انجام شود.
تعداد مورد نیاز جلسات لیزر مو زائد
تقریبا تعداد جلسات لیزر بدن بین ۶ تا ۸ جلسه می باشد و بازه زمانی بین آن ها بین ۴۰ تا ۴۵ روز است. در برخی موارد و نواحی خاص امکان دارد تعداد جلسات بیشتری مورد نیاز باشد. برای مثال ناحیه بیکینی چون رطوبت مداومی دارد دیرتر از بقیه برخی نواحی بدن نسبت به لیزر نتیجه پایانی را نشان میدهد.
برای اینکه فولیکول موها در هر یک از جلسات کاملا تحت تاثیر اشعه لیزر قرار بگیرد به هیچ عنوان نباید ریشه مو از پوست خارج شده باشد به همین دلیل در بازه زمانی درمان برای رفع موهای ناحیه ای که لیزر شده است، باید فقط از تیغ اصلاح استفاده شود.
توصیه و نکات مهم قبل از انجام لیزر موهای زائد
- لیزر موهای زائد در دوران بارداری و یا اقدام برای بارداری استفاده از لیزر ممنوع است و در دوران شیردهی، به دلیل اختلالات و تغییرات هورمونی به وجود آمده با تایید پزشک متخصص و تعهد خود فرد لیزر انجام میشود.
- در زمان استفاده از داروهای: ماینوکسیدیل، فنی تویین، سیکلوسپورین، ایزوترتینوئین، راکوتان (آخرین زمان مصرف ۴ ماه و درصورت دوز بالا ۶ ماه قبل باشد دوز خیلی پایین با توصیه پزشک)، کورتون، Retin_A، حتما به اپراتور اطلاع دهید و در موارد خاص حتما با پزشک مشاوره داشته باشید.
- در صورت داشتن سابقه بیماری به خصوص بیماری های تیرویید، عصبی و روحی، بیماری ویتیلیگو، MS، کیست تخمدان، اختلالات هورمونی، نازایی، حساسیت پوستی و دارویی، پریود نامنظم، سابقه تبخال، دیابت اطلاع دهید و در صورت لزوم حتما با پزشک مشاوره داشته باشید.
- اگر تزریق ژل و بوتاکس داشتهاید حتما به اپراتور خود اطلاع دهید.
- اگر که در طول دوران لیزر مصرف دارویی را شروع کردید حتما در جلسه بعدی لیزر به اپراتور این موضوع را اطلاع دهید.
لیزر موهای زائد چه مزیت هایی دارد؟
لیزر موهای زائد یکی از روش های روز دنیا برای رفع موهای زائد بدن برای خانم ها و آقایان می باشد که امروزه در سراسر جهان از آن استفاده می شود. چراکه این روش، روشی بدون عارضه، با کمترین درد، به همراه اثر بخشی سریع می باشد. در ادامه با وبسایت وی کیو اس نوین طب همراه باشید تا علاوه بر آنچه که گفته شد مزیت های این روش برای رفع موهای زائد را بیان کنیم.
- در روش رفع موهای زائد با لیزر موهای زائد تحت هیچ شرایطی پوست و رنگدانه های پوستی درگیر نخواهد شد.
- این روش نسبت به روش های دیگر و سنتی اثر بخشی بیشتری دارد.
- سرعت انجام آن برای قسمت های محتلف بدن، نسبت به روش های دیگر زیاد است.
- استفاده از لیزر برای نقاط مختلف بدن به خصوص نقاط حساس، قابل تنظیم و کاهش درجه می باشد.
- در روش لیزر موهای زائد نیازی به بستری و گذراندن دوران نقاهت نخواهیم داشت.
- در فاصله ی کمی بعد از لیزر موهای زائد می توانید اثربخشی این روش را برای رفع موهای زائد مشاهده نمایید.
- همانطور که پیشتر هم در مورد آن صحبت نمودیم، این روش نسبت به روش های سنتی درد کمتری دارد. که البته برخی از دستگاه ها هستند که این درد را تقریبا به صفر می رساند.
عوارض لیزر موهای زائد
همانطور که در بالا هم گفته شد لیزر موهای زائد اگر بصورت صحیح و اصولی در سالن و کلینیک معتبر انجام شود عوارضی ندارد.
استفاده از لیزر چه زمانی ممنوع است
استفاده از لیزر موهای زائد برای کودکان و افرادی که پوست خود را برنزه کرده اند مناسب نخواهد بود. همچنین کسانی که بیماری های پوستی مانند لوپوس دارند نباید از روش لیزر استفاده نمایند مگر آنکه رضایت کتبی پزشک خود را داشته باشند.
علاوه برآن زنان باردار و شیرده و افرادی که داروهای کورتون، ماینوکسیدیل، ضدتبخال و داروهای هورمونی استفاده می کنند، در طول درمان و نقاهت مجاز به استفاده از لیزر نیستند.
لازم است بدانید، نور لیزر باید تنها توسط رنگدانههای مو جذب شود، نه رنگدانه پوست. پس کسانی که دارای خالکوبی هستند، نمیتوانند ناحیه خالکوبیشده را لیزر بدن کنند. همانطور که گفتیم تضاد رنگی بین پوست و رنگدانههای مو بهترین نتیجه را برای فرد به ارمغان میآورد. با این حال، کسانی که پوست تیره دارند و موهای آنها سفید، خاکستری، بلوند یا قرمز است، نتیجه خوبی از لیزر موهای زائد نخواهند گرفت. اما گزینههای لیزر مو زائد برای موهای رنگ روشن همچنان در حال توسعه است.